RENKLERİYLE, KOKULARIYLA, GÖRÜNTÜLERİYLE İNSANIN YÜZÜNDE TEBESSÜM OLUŞTURAN HER GÜZELLİKTE VE RENKTE
BİRBİRİNDEN FARKLI ÇİÇEKLER ÇİÇEK SEPETİ.com da

11 Kasım 2009 Çarşamba

ÇİÇEK SEPETLERİ NASIL YAPILIR


Çiçek sepetlerinin en az çiçekler kadar önemi vardır görünüşü açısından. Ne kadar hoş olursa o kadar güzel gösterir içersindeki çiçekleri.

Çiçek sepetlerinin yapımında çoğunlukla hasır kullanılır. Hasırın içeriside genellikle fujer ve adiantum bitkileriyle dekore edilir. Alt zemine yerleştirilen ıslak yosunların üzerine tercih edilen bitkiler yerleştirildikten sonra aralarına çeşitli çiçekler konaraktan sepet tamamlanmış olur. İsteğe bağlı olarak farklı aksesurlarda eklenebilir. Örneğin; balon, oyuncak v.s… gibi.

Her ne kadar istemesekte nihayetinde çiçeklerin ömrünün kısa olmasından dolayı, daha uzun süre muhafaza etmek için yapılacak bazı ufak değişikliklere gerek vardır. Örneğin; Çiçekler vazoya göre sepette daha kısa sürede kururlar. Bu sebeple 1 yada 2 hafta sepette bekletilen çiçeklerin sonrasında su dolu vazoya geçirilmesi daha uzun süre taze kalmalarına sebep olur…

0 yorum:

Yorum Gönder

Gül bahçe

Gül bahçe
Konya / Mevlana da gül bahçe adı verilen bu güzel mekanın insana huzur veren bir yanı vardır. Renkli güllerle çevrilmiş olan gül bahçede, gül bahçe adı verilen restaurantta, çiçeklerle süslü manzara eşliğinde yemek yemenin keyfi bir başkadır.