RENKLERİYLE, KOKULARIYLA, GÖRÜNTÜLERİYLE İNSANIN YÜZÜNDE TEBESSÜM OLUŞTURAN HER GÜZELLİKTE VE RENKTE
BİRBİRİNDEN FARKLI ÇİÇEKLER ÇİÇEK SEPETİ.com da

24 Kasım 2009 Salı

ÇİÇEK KOKULU PARFÜMLER

Çiçek kokulu parfümler, eskiden günümüze kadar bayanlar tarafından her daim tercih edilen ve beğenilen modası geçmeyen parfümlerdir. Gül, yasemin, orkide, gardenya, zambak, sümbül, çiçek kokulu parfümlerden sadece bazılarıdır. Her birinin ayrı kendilerine özgü kokuları vardır. Bazı bayanlar özellikle çiçek gibi kokmayı tercih eder ve severler.
Tanınmış kozmetik firmaları bu konuda bir araştırma yaparak bayanların bu konuya karşı ne kadar ilgi duyduklarını ortaya çıkarmış ve bunun üzerinde yoğunlaşarak çiçek kokulu parfümlerin çeşitliliğini arttırmışlardır. İkili ya da üç’ lü karışımları piyasaya sunmuşlardır. Oldukça ilgi gören çiçek kokuları, kişinin zevkine ve çiçek kokusuna karşı ilgisine göre tercih edilir.

23 Kasım 2009 Pazartesi

ÖĞRETMENLERİMİZ

Öğretmenlerimiz yaşadığımız toplumda, bizlerin yetişmesinde öncülük yapan, bizleri eğiten ve topluma hazırlayan önemli kişilerdir.

Şair KANS, bakın ne güzel anlatmış çiçeklere benzettiği öğrencilerine olan düşkünlüğünü, sanırım bu kadar güzel bir dilde, bu kadar güzel bir benzetmeyle anlatılabilirdi konusu öğrenci olan bir şiir...

DÜNYANIN BÜTÜN ÇİÇEKLERİ

Dünyanın bütün çiçeklerini getirin bana
Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum
Ben mezarsız yaşamayı diliyorum,
Ölmemek istiyorum, yaşamak istiyorum,
Yetiştirdiğim bahçe yarıda kalmasın,
Tarumar olmasın istiyorum, perişan olmasın,
Beni bilse bilse çiçekler bilir dostlarım,
Niçin yaşadığımı ben onlara söyledim,
Çiçeklerde açar benim gizli arzularım.

Ceyhun Atuf KANS

ÖZLÜ SÖZLER

*Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.

*Dünyada her şeye kıymet biçilebilir ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez.(socrates)

*Toplumların uygarlık düzeyi öğretmene verdiği değerle ölçülür.

ERKEKLERE HANGİ ÇİÇEKLER GÖNDERİLİR?




Bir erkeğe çiçek gönderimi hiç şüphesiz bir bayana gönderiminden çok daha zor ve ayrıntılı bir iştir. Bayana her türlü şekilden ve renkten çiçek gönderilebilirsiniz fakat erkeğe gönderirken aynı durum söz konusu olmayabiliyor. Çiçek gönderdiğimiz kişi bir erkekse özellikle sade renklerden ve şekillerden oluşan çiçekler tercih etmemiz daha uygun olur. Tabi bu, bir açılış, tören v.s… gibi türden bir olay değilse. Çünkü bu tarz etkinliklerde gönderilen çiçekler, günün özelliğine göre değişebilir ve çeşitliliği artırılabilir.
Kişiye direkt gönderilen çiçeklerin sade olması daha doğru bir seçimdir. Beyaz sadeliği ve masumluğu temsil eden bir renk olmasından ötürü renginin beyaz olması daha anlamlı olur. Örneğin; beyaz gül, beyaz lilyum, beyaz gerbera ve şebboy çiçekleri bir erkeğe çiçek gönderirken size yardımcı olabilecek türden çiçeklerdir.
Eğer çiçeği vazo içerisinde göndereceksek kare ya da silindir bir vazo tercih etmemiz idealdir. Gönderdiğimiz çiçeğe aksesuar eklemek istersek yine sade olmasına dikkat etmemiz gerekir. Sanırım hiçbir erkek gösterişli, şatafatlı bir tarz dan hoşlanmaz. Tek bir kurdela yeterli olabilir süsleme için. Çiçeğin, vazosuna, sepetine beyaz ya da mavi bir kurdelayla aksesuar tercih edilmesi görünümüne renk katar ve görsel açıdan hoş görülebilir.

20 Kasım 2009 Cuma

KADINA NASIL ÇİÇEK GÖNDERİLİR?


Hiç şüphesiz bir bayana en çok aşkı temsil etmesinden dolayı kırmızı gül gönderilir. Kırmızı; Renk olarak da aşkı ve sevgiyi temsil eder. Bunun yanı sıra kırmızı karanfiller ve kırmızı laleler de tercihlerde ilk sıradadır.
Bir bayana çiçek gönderirken, duygu durumumuzu ortaya koyacak çiçekler göndermemiz daha doğru olur. Örneğin; Kişiye karşı bir aşk besliyorsak kırmızı güllerden oluşan bir buket, birlikteliğimiz varsa kırmızı karanfil ya da kırmızı lale, platonik bir his söz konusuysa pempe güller, karşılıksız bir aşk besliyorsak sarı krizantem çiçek göndermemiz daha uygun olur.
Arkadaşlık ya da dostluğu temsil etmesini düşünürsek bu düşünceye uyan en iyi çiçek beyaz glayörlerdir.
Özellikle kadınlar erkeklere göre bu konuda biraz daha ince düşünceye sahip olmalarından ötürü kendisine gelen çiçeğin görüntüsüne ve şekline bakarak anlamlar yüklemeyi sever ve bu durumdan mutluluk duyarlar. Bir bayana gönderilen tek bir gülün bile çok anlamı vardır tek bir adet olması bile mutlu etmeye yetebilir.
Kısacası kadınların hayatında çiçeğin yeri bir başkadır ve her zaman çiçek konusunda bir beklentiyede sahiptirler. Buket, aranjman, sepet, salon çiçeği yada vazoda, bir kadına her türlü çiçeği gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz çiçeğin anlam ve özellik taşımasını istiyorsanız ve kendi hislerinize de tercüman olmasını isterseniz bu durumda anlamına göre çiçek göndermeniz daha doğru olur.

17 Kasım 2009 Salı

KURUMUŞ ÇİÇEKLERİ NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİZ?





Kurumuş çiçeklerin değişik bir görsel güzelliği vardır özelliklede sepette olunca. Bu nedenle çiçeklerimizi solduktan sonra daha uzun bir dönem bulunduğumuz ortamda tutabiliriz.

Çiçeklerin, yaprakların ve de eğreltilerin renkleri solduktan sonra, kurumuş halleriyle sonbaharın hüzünlü anlarını anımsatan bir görüntü ortaya çıkar. İnsana değişik bir tad veren bu durumdan yararlanmak için solmuş çiçeklerimizi mekanımızın bir köşesine dekoratif bir süs eşyası olarak koyabilir ve istediğimiz müddetce barındırabiliriz.

Çiçeklerin her daim güzel göründüklerini ve her hallerinden yararlanabileceğimizi bilmek lazım. Mesela ; Hediye gönderirken hediye paketimizin üzerine kurumuş bir gül tanesi koyarak kendi emeklerimizle hazırlamış olmamız değişik bir fikir olmasıyla birlikte hediye gönderdiğimiz kişi tarafından farklı görülebilir.Yine değişik bir yol izleyip, kurumuş bir çiçeği çerçeve içerisine koyarak duvarımıza asabilir yada çerçeveyle hazırlamış olduğumuz kendi yapımımız olan bu süslemeyi sevdiklerimize hediye olarak gönderebiliriz. Sade halleriyle kuru çiçekleri duvar süsü olarakta değerlendirebiliriz. Eminim ilgi çekici olmasının yanısıra değişik, güzel bir durum yaratmış oluruz.

Çeşitli takıların içersinde de kurumuş çiçeklere rastlarız. Özellikle küpelerde çok karşılaşırız, içinde kuru papatya tercih edilmesi hoş bir görünüm sağlar takıda. Kısacası çok amaçlı kullanabiliriz kurumuş çiçekleri. Tazeliklerinin yanında kurumuş çiçeklerinde ayrı bir havası vardır.

11 Kasım 2009 Çarşamba

ÇİÇEK SEPETLERİ NASIL YAPILIR


Çiçek sepetlerinin en az çiçekler kadar önemi vardır görünüşü açısından. Ne kadar hoş olursa o kadar güzel gösterir içersindeki çiçekleri.

Çiçek sepetlerinin yapımında çoğunlukla hasır kullanılır. Hasırın içeriside genellikle fujer ve adiantum bitkileriyle dekore edilir. Alt zemine yerleştirilen ıslak yosunların üzerine tercih edilen bitkiler yerleştirildikten sonra aralarına çeşitli çiçekler konaraktan sepet tamamlanmış olur. İsteğe bağlı olarak farklı aksesurlarda eklenebilir. Örneğin; balon, oyuncak v.s… gibi.

Her ne kadar istemesekte nihayetinde çiçeklerin ömrünün kısa olmasından dolayı, daha uzun süre muhafaza etmek için yapılacak bazı ufak değişikliklere gerek vardır. Örneğin; Çiçekler vazoya göre sepette daha kısa sürede kururlar. Bu sebeple 1 yada 2 hafta sepette bekletilen çiçeklerin sonrasında su dolu vazoya geçirilmesi daha uzun süre taze kalmalarına sebep olur…

ÇİÇEK SEPETİ YAPIMI VE BİLİNMESİ GEREKENLER...


Çiçek sepetinin meydana getirilmesinde, genellikle içerisinde süslemede kullanılan bitkiler ve bilinmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Onları kısaca şöyle özetleyebiliriz.

ISLAK YOSUN: Yosunun özellikle ıslak olmasının sebebi; sepet içerisinde bulunan çiçeklerin daha uzun süre muhafaza edilmesi amaçlıdır.

FUJER: Eğrelti türü bir bitkidir. Dalları ince olmakla birlikte yaprakları küçük ve bol sıklıktadır. Genellikle nemli ortamlarda yetişmelerinden ötürü eğer fujeri salon bitkisi olarak kullanacaksak sürekli nemli tutmamız gerekir aksi takdirde kısa zamanda kuruyabilirler. Ayrıca köklerinde çürüme meydana gelmemesi için çok sulamamak ve aydınlık bir mekanı tercih etmemiz gerekir.



ADİANTUM: Eğrelti türü bir bitkidir. Hemen hemen fujerleri andıran adiantumları diğer eğrelti türü bitkilerden ayıran özelliği, yapraklarının daha küçük ve kibar, dallarınında bir o kadar ince olmasıdır. Aşırı olmadığı sürece sıcağı seven bu bitkileri yine diğer eğreltiler gibi nemli tutmak gerekir. Aranjmanlara görselliğiyle güzellik katar adiantumlar.



HASIR: Günlük yaşantımızda sıkça karşılaşırız hasırdan yapılmış çeşitli eşyalarla. Özellikle çiçek sepeti yapımında çok büyük bir rolü vardır. Hasır, bitki saplarından örülmesinin yanı sıra rafyadanda elde edilebiliyor. Rafya; uzunca yaprakları olan iri gövdeye sahip palmiyelerdir. Genellikle afrikada çok sık rastlanır rafyalara. Saz gövdelirindende elde edilen hasırları günlük hayatımızda çok amaçlı sebeplerle kullabiliriz. Örneğin; Çeşitli dekoratif eşyaların konulması için alt tabanını hasırdan oluşturabiliriz yada hasırlarla yapılmış olan çeşitli boylarda ve ebatlardaki sepetlere kurutulmuş çiçekler koyarak güzel bir görüntü elde edebiliriz.



HER ÇEŞİT ÇİÇEK İÇİN
ÇEŞİTLİ SEPETLER KULLANILIR.
EN AZ ÇİÇEKLER KADAR SEPETLERİNİNDE ÇEŞİTİ BOLDUR.

Gül bahçe

Gül bahçe
Konya / Mevlana da gül bahçe adı verilen bu güzel mekanın insana huzur veren bir yanı vardır. Renkli güllerle çevrilmiş olan gül bahçede, gül bahçe adı verilen restaurantta, çiçeklerle süslü manzara eşliğinde yemek yemenin keyfi bir başkadır.